Mobila la Comanda sau serie?

De cand lume si pamantul, adica casa si camera, se poarta discutia; daca mobila la comanda sau serie?

Plecand de la premisa ca mobila de serie e mai ieftina, in majoritatea cazurilor comparabile, pentru ca e greu a se pune egal intre 2 produse, oarecum, diferite.

Mai intai sa incerc sa va explic ce inseamna una si alta.

Mobila serie este tipul de mobila care se construieste pe niste dimensiuni standard si intr-o gama limitata de culori. Standardul asta este definit de la fima la firma, dar totusi sunt niste dimensiuni optimizitate atat pentru un cost de productie cat mai bun, cu pierdere de material cat mai mica, dar si care se incadreaza lejer in multele spatii din locuintele zonei curuia se adreseaza. Se numeste mobila serie pentru ca se face pe banda rulanta, prin creearea de stocuri.

 

Mobila la comanda, dupa cum ii spune si numele, se face la cererea clientului. Se executa exact dupa cerintele clientului, evident daca e posibil tehnic. Se adapteaza exact spatiuliu care trebuie mobilat, pana la ultimul milimetru.Se poate contrui dintr-o varietate foarte mare de culori si materiale, practic din orice este disponibil pe piata si uneori chiar din improvizatii, pentru un cat mai bun produs final.

 

Acum daca le-am descris, sa va prezint principalele avantaje si dezavantaje ale fiecarui tip de mobilier.

 

Avantajele mobilierului de serie, este costul de productie mai mic, in special datorita optimizari mai bune. Un alt avantaj important este timpul zero de asteptare, pentru ca mobila de serie este in stoc, sau cel putin in majoritatea cazurilor. Un alt avantaj este posibilitatea de-a alege sa ti-l ansamblezi singur. Un lucru bun pentru persoanele pricepute.

Un alt mare avantaj este ca poate fi vazuta exact cum arata inainte de-a fi achizitionata.

Principalul dezavantaj al mobilierului de serie este limitarea in dimensiunile standard. Astfel daca am un spatiu disponibil de 139 centrimetri lungime si 245 centimetri inaltime pentru un dulap de depozitatee, cel mai probabil voi gasi un dulap de serie cu o lungime de 120 centimetri si o inaltime de 210 centimeri. Deci am o pierdere de spatiu pe lungime de 19 centimetri si pe inaltime de 35 centimetri. O pierdere considerabila, mai ales ca spatiu de depozitare este limitat, situatie in care suntem majoritatea in romania. Un al dezavantaj este gama limitata de culori, din care cauza vei avea dificultati in a urma un stil de culoare sau amenajare a incaperilor, mai ales daca gasesti produsele dorite la diferiti producatori. Un al dezavantaj ar mai fi imposibilitatea de-a alege accesoriile care sunt la vedere, ca manere, picioare.

 

Principalul avantaj al mobilierului la comanda este adaptarea totala dupa cerintele, nevoile si spatiu disponibil al benefciarului. Astfel ca nu se pierde nici un milimetru si tot spatiul este folosit la maxim. Un alt avantaj este ca se pot alege in detaliu fiecare accesoriu , incepand cu manere, piciore si continuand cu tipul glisierelor si chiar culoarea canturilor, practic absolut toate accesoriile, materialele folosite in mobila la comanda, pot fi alese de beneficiar. Cei drept, va spun din experienta, ca peste 90% din beneficiari lasa la discretia designerului de mobila sa aleaga accesoriile.

Un alt mare avantaj al mobilei la comanda, este varietatea foarte mare de materiale si culori, astfe ca se va face exact dupa dorinta, pentru a se inadra perfect in imaginea de ansamblu a camerei si stilului dorit.

Mai jos e o bucatarie la comanda facuta exact dupa spatiu disponibil, desi e un spatiu destul de dificil de mobilat.

Clipboard01

spacer

Leave a reply