Evenimente

maritimo.jpg

Se deschide Maritimo Shopping Center

maritimoDa, da! Stiti deja ca se deschide. Stiti deja ca este pe Aurel Vlaicu – sau varianta orasului (care mai e si DN, aveti nevoie de rovigneta) –, stiti si ca deschiderea are loc pe 28 octombrie, de la ora 10:00.

Sunt zeci, chiar sute de panouri prin tot orasul care anunta marea deschidere. Pe bine ma bucura ca un astfel de mall se construieste in oras. Stiu ca nu toti au o parere buna despre mall-uri, dar eu vad si avantajele unuia, nu numai pitipongeala.

In fine, m-am mai bucurat si la deschiderea City Park, dar m-am bucurat cam degeaba. In afara de cateva magazine care-mi plac (cam trei la numar) nu ma incalzeste cu nimic. Maritimo, in schimb, este altceva. Este mai mare, sunt mai multe magazine mari (C&A, H&M, Hervis, New Yorker…), cinema, centru de squash etc.

Partea proasta este ca nu e chiar asa usor accesibil cum se lauda ei. Nu prea stiu cum sa ajung acolo cu transortul in comun. Dar cu siguranta maxi taxi-urile isi vor face drum spre el, autobuzele la fel. Si tot legat de accesibilitate, cum ziceam mai sus, ai nevoie de rovigneta pentru a merge la Maritimo.

Nimic nu poate fi perfect, asta e clar. Dar hai sa vedem ce si cum se intampla.

7 comments

 1. 302 trece pe la betoane, ramâne o distanta rezonabil de mica de parcurs pe jos.

  Iar de la RATC vor fi 49, 101 (care cred ca va merge pe tot bd. Aurel Vlaicu, ca altfel nu-l vad…), 1 (care acum ajunge la real 2) si cred ca si 43, dar nu sunt foarte sigur.

 2. Incepand cu data de 28 noctombrie RATC va introduce 2 noi linii de trnasport si anume:
  -43M (Gara-Maritimo via Tomis)
  -101M (Gara -Maritimo via Aurel Vlaicu)Ambele vor qavea statie amenajata in parcarea Maritimo.

  In plus vor exista si 3 linii de maxi taxi cu cap de linie Maritimo.

  Alte linii care vor ajunge in zona pe langa 40 si 1 sunt 3b si 3R.

  Iar de la 1 ianuarie Aurel Vlaicu nu va mai fi DN ci bulevard.

 3. @Ionut – distanta mica de la 102 ? uh, incearca sa mergi tu pe jos intr-o zi cu -5 grade. Sa vedem cat de mica mai e :)

  @Urban – asa da.

 4. Alex, 302. Maxi taxi. Te las? undeva lâng? obor. Nu e o distan?? mic?, dar nici extrem de mare n-ai putea zice c? este. :)

 5. Incepand din 28 octombrie, data deschiderii Maritimo, RATC va infiinta 2 linii de autobuze:
  43M: GARA – CENTRU – TOMIS 3 – VAPOR TOMIS NORD – MARITIMO si
  101M: GARA – BILLA – KM 4-5 – CET – POD IPMC – MARITIMO

  Nu trebuie uitat ca prin zona circula deja liniile 1 (ICRAL – Tomis 3), 3B (Ciresica – Targul de pe varianta spre Ovidiu), 3R (Ciresica – Real 2) si 44 (Poarta 1 – Galeriile Soveja).

  Cat priveste liniile de maxi taxi, traseele lor vor fi urmatoarele:
  302: isi mentine traseul actual pana la Carrefour si il prelungeste pana la Maritimo
  304: isi prelungeste traseul de la Campus pana la Maritimo
  GMS infiinteaza si linia 309, cu urmatorul traseu:
  309: MARITIMO – Bd. Aurel Vlaicu – Str. Baba Novac – Str. Dezrobirii – Bd. I. C. Bratianu – Bd. Ferdinand – Str. Mihai Viteazu – Str. Traian – Bd. Tomis – Str. Arhiepiscopiei – Bd. Regina Elisabeta – Str. Remus Opreanu – Str. Mircea cel Batran – Bd. Ferdinand – Str. Mihai Viteazu – Bd. Mamaia – Str. I.G. Duca – Str. I.L. Caragiale – Bd. 1 Decembrie 1918 – Bd. I.C. Bratianu – Str. Dezrobirii – Str. Baba Novac – Bd. Aurel Vlaicu – MARITIMO

 6. Nu trebuie uitat ca pe acolo circula deja linia 312 (Carrefour – Metro 1 – Energia – Inel 2 – Casa de Cultura – Centru – Universitatea Ovidius – Delfinariu – Pescarie – Hotel Perla – Campus – Penny Market – Carrefour si retur).

 7. Pingback: 43M si 101M, doua linii noi ale RATC | Constanta Blog