Cazinoul din Constanta – Restaurat in an ELECTORAL ?!

In ultimul timp cazionul din Constanta devenise una dintre cele mai importante teme pentru partidele politice, si in special pentru candidatii la Primari Constanta, si totul cu foarte putina vreme inaintea debutului campaniei electorale. Pana in urma cu cateva luni nimeni nu se interesa de starea in continua degradare a cazionului, in afara celor ce puneau in practica acest proiect de reabilitare. Cei mai multi dintre candidati stiu situatia cazinoului in acest moment si chiar ei spun ca a devenit asa din cauza nepasarii celor ce au condus pana acum Primaria Constanta. Chiar si asa, ani de-a randul, nu a fost un parlamentar care sa se implice serios in rezolvarea problemei Cazinoului, si tocmai acum, cand se apropie Campania Electorala, toti candidatii pun mare pret pe reabilitarea Cazinoului din Constanta.

Chiar la inceputului anului reprezentanti din Ministerul Dezvoltarii Regionale au dat liber proiectului ce tine de restaurarea Cazinoului, asa cum promisesera cu foarte putina vreme inaintea campaniei pentru prezidentialele ce ne-au adus un nou Presedinte. Chiar si asa, lucrarile ce trebuiau sa se efectueze nu au fost incepute din pricina multiplelor avize si proceduri ce ies in cale in fata unui asemenea obiectiv, fiind cunoscut faptul ca acesti Cazino este inscris in patrimoniul monumentelor istorice.

Pana in acest moment, la Minister s-a vorbit in comisia tehnico-economica de aproparea unui studiu de fezabilitate ce tine repararea aproape completa a Cazinoului, fiind alocata o suma de aproximativ 10 milioane de euro pentru aceasta restaurare, banii fiind virati in contul Companiei Nationale de Investiti, companie ce se ocupa cu toate demersurile cum ar fi licitatiile pentru repararea unui simbol al Constantei, si nu de catre Primaria Constanta asa cum se credea. Chiar si acum, proiectul sta in loc din cauza celorlalti participanti la licitatie, cei ce contesta din greu licitatia.

spacer

Leave a reply